Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά: 500 γραμμάρια φάβα
½ κιλό κρεμμύδια
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:
Η φάβα:
Ξεπλένουμε καλά τη φάβα με τρεχούμενο νερό. Τη βράζουμε, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε στην κατσαρόλα ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα, ή μέχρι να χυλώσει, προσθέτοντας λίγο νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Περνάμε το βρασμένο μείγμα από το μπλέντερ, μαζί με λίγο λάδι και λεμόνι.
Τα κρεμμύδια: Κόβουμε το κάθε κρεμμύδι σε έξι κομμάτια, και τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι, με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο που έχει κάψει. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους, προσθέτουμε το μέλι και το βαλσάμικο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
Το σερβίρισμα: Σερβίρουμε τη φάβα περιχύνοντας με λάδι και λεμόνι, και γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου