Υλικά: 125 γραμμάρια ρεβίθια (μουλιασμένα στο νερό για μερικές ώρες)
Χυμό 2 λεμονιών
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 έως 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Εκτέλεση: Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα σιγοβράζουμε για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ τον χυμό των λεμονιών, το ταχίνι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια. Προσθέτουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ, και ξαναχτυπάμε το μείγμα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο, πάπρικα και μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου