Υλικά: 1 κιλό σιτάρι
1 κούπα σταφίδες ξανθές και μαύρες
1 ½ κούπα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα μέλι, λίγη κανέλλα, λίγη ζάχαρη άχνη, σπόρια ροδιού
Εκτέλεση: Αφήνουμε το σιτάρι μια μέρα μέσα στο νερό για να φουσκώσει και το βάζουμε να βράσει για 2-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό αν χρειαστεί. Στραγγίζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους και την κανέλλα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το χυλό που στραγγίσαμε από το σιτάρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει σιρόπι. Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και το σιτάρι και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλλα και σπόρια ροδιού.
1 κούπα σταφίδες ξανθές και μαύρες
1 ½ κούπα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα μέλι, λίγη κανέλλα, λίγη ζάχαρη άχνη, σπόρια ροδιού
Εκτέλεση: Αφήνουμε το σιτάρι μια μέρα μέσα στο νερό για να φουσκώσει και το βάζουμε να βράσει για 2-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό αν χρειαστεί. Στραγγίζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους και την κανέλλα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το χυλό που στραγγίσαμε από το σιτάρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει σιρόπι. Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και το σιτάρι και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλλα και σπόρια ροδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου