Υλικά: 3/4 κιλό μοσχάρι
3 φλυτζάνια ρύζι κίτρινο για πιλάφι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το βούτυρο και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
Ρίxνουμε νερό έως ότου σκεπαστεί το κρέας, το μπαχάρι και τη ντομάτα και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Αφού βράσει, αφαιρούμε το κρέας και κρατάμε 5 φλυτζάνια ζωμό για το ρύζι. Εάν είναι λίγο περισσότερος ο ζωμός δεν τον χρησιμοποιούμε όλο. Αν είναι λιγότερος προσθέτουμε ανάλογο νερό το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το ρύζι και μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε πάλι το κρέας και σε 15 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
3 φλυτζάνια ρύζι κίτρινο για πιλάφι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το βούτυρο και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
Ρίxνουμε νερό έως ότου σκεπαστεί το κρέας, το μπαχάρι και τη ντομάτα και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Αφού βράσει, αφαιρούμε το κρέας και κρατάμε 5 φλυτζάνια ζωμό για το ρύζι. Εάν είναι λίγο περισσότερος ο ζωμός δεν τον χρησιμοποιούμε όλο. Αν είναι λιγότερος προσθέτουμε ανάλογο νερό το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το ρύζι και μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε πάλι το κρέας και σε 15 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου