Υλικά: 1,5 κιλό φασόλια μπαρμπούνια καθαρισμένα που δίνουν 700 γρ. περίπου καρπό
1 κούπα λάδι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1-2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
1 κουτί κονκασέ πολτοποιημένο ή 3-4κούπες φρέσκια ντομάτα ή πασάτα, ακόμα και 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
Μισό κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
½ κ.γλ. κύμινο (προαιρ.)
Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
1 κύβο ζωμό κρέατος βιολογικό (προαιρ.)
3-4 κούπες νερό
Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε τα μπαρμπουνοφάσουλα , βγάζουμε τον καρπό, τα πλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι , ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τις χάντρες στην κατσαρόλα με το αλάτι, πιπέρι, κύμινο ή μαϊντανό (προς το τέλος του ψησίματος), ζωμό και νερό.
Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά και δοκιμάζοντας αν έχουν ψηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου