Υλικά: 3 φλιτζ. τσαγ. μαυρομάτικα άβραστα
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φρέσκο αγγούρι κομμένο σε κύβους, ακαθάριστο
3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα ή μια κουτ. σουπ. κάπαρη
1 ½ κουτ. σουπ. μαϊντανό
3 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. ξύδι λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο αλατισμένο νερό το οποίο αλλάζουμε τουλάχιστον μια φορά για να διατηρηθούν λευκά. Τα μαυρομάτικα πρέπει να είναι καλοβρασμένα αλλά όχι λιωμένα.
Αδειάζουμε τα μαυρομάτικα στραγγισμένα σε ένα μπολ και σπάμε από πάνω σε χοντρά κομμάτια τον τόνο. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί ή την κάπαρη, το αγγούρι, τον μαϊντανό και τέλος τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε ελαφρά με δυο κουτάλια, δροσίζουμε στο ψυγείο για καμία ώρα και σερβίρουμε.
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φρέσκο αγγούρι κομμένο σε κύβους, ακαθάριστο
3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα ή μια κουτ. σουπ. κάπαρη
1 ½ κουτ. σουπ. μαϊντανό
3 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. ξύδι λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο αλατισμένο νερό το οποίο αλλάζουμε τουλάχιστον μια φορά για να διατηρηθούν λευκά. Τα μαυρομάτικα πρέπει να είναι καλοβρασμένα αλλά όχι λιωμένα.
Αδειάζουμε τα μαυρομάτικα στραγγισμένα σε ένα μπολ και σπάμε από πάνω σε χοντρά κομμάτια τον τόνο. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί ή την κάπαρη, το αγγούρι, τον μαϊντανό και τέλος τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε ελαφρά με δυο κουτάλια, δροσίζουμε στο ψυγείο για καμία ώρα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου