Πως παρασκευάζονται τα δημητριακά

Συγκομιδή
Αφού ωριμάσουν κάτω από τον ήλιο, οι «πρώτες ύλες» για τα προϊόντα δημητριακών – κριθάρι, σιτάρι, βρώμη, σίκαλη, ρύζι, καλαμπόκι– μαζεύονται από τα χωράφια.
Αποθήκευση
Τα δημητριακά μεταφέρονται σε τεράστια αποθηκευτικά σιλό.
Άλεση
Δημητριακά όπως το καλαμπόκι αλέθονται για να απομακρυνθούν υλικά που μπορούν να επηρεάσουν τη φρεσκάδα και τη γεύση. Η βρώμη ξηραίνεται, ψήνεται, αποφλοιώνεται, ραφινάρεται, τεμαχίζεται, καθαρίζεται και διαβαθμίζεται.
Γεύση
Σε κάποιες περιπτώσεις ενσωματώνονται επιπλέον υλικά όπως ζάχαρη και βύνη.
Ψήσιμο και ξήρανση
Το μείγμα στη συνέχεια ψήνεται και αποξηραίνεται για να ελαττωθούν τα επίπεδα της περιεχόμενης υγρασίας. Η βρώμη υπόκειται σε μια ειδική επεξεργασία με ατμό και στη συνέχεια διαμορφώνεται σε νιφάδες.
Ποιοτικός έλεγχος
Κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής ελέγχεται με προσοχή.
Γέμισμα
Το τελικό προϊόν περνάει από τους φούρνους στις μηχανές συσκευασίας όπου αυτόματα διανέμεται ισοβαρώς στα σακουλάκια της συσκευασίας.
Συσκευασία
Τα γεμάτα σακουλάκια τοποθετούνται σε ιμάντες μεταφοράς και συσκευάζονται στα χαρτόκουτα με τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Διανομή
Τα δημητριακά διανέμονται στα σημεία πώλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου