Ξέραμε τις φακές σούπα… αλλά φυσικά οι δυνατότητές τους είναι πολύ περισσότερες!
Υλικά: 8 ½ κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού φακές
5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό
150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψητές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό σκόρδο (σκελίδες ψιλοκομμένες)
3 κουταλιές σούπας φρέσκο βασιλικό ή 1½ κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο
3 κουταλιές σούπας καρύδια τριμμένα
3 κουταλιές σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μάτσο ρόκα
7-8 φύλλα μαρουλιού
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Καθάρισε και έλεγξε τις φακές, μήπως υπάρχουν ανάμεσά τους κάποιες χαλασμένες.
Τώρα μπορείς να τις βράσεις. Για 20 λεπτά, ώστε να κρατάνε λίγο. Αν είναι έτοιμες, στράγγιξε τις φακές, πάγωσέ τις με κρύο νερό και ρίξ’ τις σε ένα μπολ.
Πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης, αλατοπίπερο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, και, αφού ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά, άφησέ τα στην άκρη, μέχρι να ετοιμάσεις την αρωματική μαγιονέζα.
Για να το κάνεις αυτό, ρίξε σε ένα άλλο μπολ τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξύδι μπαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια και το αλατοπίπερο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Δεν μένει παρά η τελευταία φάση: να πλύνεις και να κόψεις, δηλαδή, τη ρόκα και το μαρούλι. Τοποθέτησε στο κέντρο μιας πιατέλας το μαρούλι με τη ρόκα, από πάνω τις φακές και, τέλος, περίχυσε με την αρωματική μαγιονέζα. Αυτό ήταν! Η σαλάτα είναι έτοιμη!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου