Υλικά: 400γρ. χονδρά φασόλια Χρυσούπολης Καβάλας
400γρ. κόκκινα φασόλια (χάντρες)
600γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
8 ιταλικά λουκάνικα
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, σε κύβους
2 πατάτες, σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
φρέσκο θυμάρι
φρέσκια ρίγανη
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι , μαύρο πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση: Βάλτε τα φασόλια στο νερό αποβραδίς σε χλιαρό νερό.Βράζουμε τα φασόλια, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα, γυρίζοντάς τα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και ομοιόμορφα σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τα λουκάνικα από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.Μειώστε τη θερμότητα και προσθέστε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν . Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι, την ρίγανη, τα καρότα και τις πατάτες. Ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά πριν προσθέσετε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα.Προσθέστε το κρασί και μειώστε την θερμοτητα πριν προσθέσετε το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα φασόλια και τις ντομάτες. Μειώστε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε για 30 - 45 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλισμένο με μαϊντανό.
400γρ. κόκκινα φασόλια (χάντρες)
600γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
8 ιταλικά λουκάνικα
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, σε κύβους
2 πατάτες, σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
φρέσκο θυμάρι
φρέσκια ρίγανη
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι , μαύρο πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση: Βάλτε τα φασόλια στο νερό αποβραδίς σε χλιαρό νερό.Βράζουμε τα φασόλια, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα, γυρίζοντάς τα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και ομοιόμορφα σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τα λουκάνικα από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.Μειώστε τη θερμότητα και προσθέστε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν . Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι, την ρίγανη, τα καρότα και τις πατάτες. Ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά πριν προσθέσετε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα.Προσθέστε το κρασί και μειώστε την θερμοτητα πριν προσθέσετε το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα φασόλια και τις ντομάτες. Μειώστε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε για 30 - 45 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλισμένο με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου