Φασόλια με μπέικον σουπα


Υλικά: 600γρ. μεγάλα φασόλια
600γρ. παχύρρευστο μπέικον, κομμένο σε 1εκ. κομμάτια
5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
4 μεγάλες ντομάτες , ψιλοκομμένες
2 ολόκληρα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 ολόκληρα μεγάλα καρότα, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
3 ολόκληρα φύλλα δάφνης
Σέλινο, ψιλοκομμένο
Μαϊντανός
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Βάλτε τα φασόλια στο νερό αποβραδίς σε χλιαρό νερό.Βράζουμε τα φασόλια, με το ζωμό κοτόπουλου και 5-6 φλιτζάνια νερό. Φτιάξτε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρις να γίνει τραγανό. Αφήστε το μπέικον σε πετσέτα χαρτιού. Προσθέστε τα 2/3 του μπέικον στα φασόλια και αφήστε τα υπόλοιπα για γαρνίρισμα. Αδειάστε το λίπος του μπέικον από το τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν, περίπου 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό ή δύο. Προσθέστε τα λαχανικά στα φασόλια. Προσθέστε το φύλλο δάφνης.Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτια έως ότου τα φασόλια είναι τρυφερά, περίπου 1 1/2 ώρες.Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό εάν το επίπεδο του υγρού είναι πολύ χαμηλό.Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου