Καλοκαιρινό βραστό ψάρι

 Υλικά: 450 γραμμάρια φασόλια χοντρά
4-5 κατεψυγμένα λευκά φιλέτα ψαριών
4-5 φέτες ζεστό ψωμί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξεραμένες νιφάδες τσίλι
400 γραμ.  κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση: Βάλτε τα φασόλια στο νερό αποβραδίς σε χλιαρό νερό.Βράζουμε τα φασόλια, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ζεστάνετε τον φούρνο.Βάλτε το ψωμί σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος, ψιλοβρέξτε με μια κουταλιά της σούπας λάδι και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.Αφήστε στην άκρη.Εν τω μεταξύ, θερμαίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα σκόρδα και τις νιφάδες τσίλι και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Ρίχτε την ντομάτα και τα φιλέτα ψαριών. Καλύψτε και σιγοβράστε για 10 λεπτά έως ότου το ψάρι σχεδόν μαγειρευτεί.Ρίχτε τα φασόλια έπειτα μαγειρέψτε έως ότου όλα είναι ζεστά. Σερβίρετε με το μαϊντανό και το λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου