Nduja, μπακαλιάρος και μύδια με ρεβίθια

Υλικά: 750gr ρεβίθια
6 φιλέτα μπακαλιάρο (περίπου 150γρ το καθένα)
100gr nduja (μαλακό αλλαντικό από χοιρινό με την προσθήκη μπαχαρικών και της περίφημης καυτερής πιπεριάς της Καλαβρίας)
600gr μύδια
150ml λευκό κρασί
1 μεγάλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι κομμένο φέτες και ξύσμα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:Βάλτε τα ρεβύθια αποβραδίς στο νερό με αλάτι χοντρό. Ξεπλύνετε, μαγειρέψτε και σουρώστε τα ρεβύθια. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200ºC βάλτε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο ταψί και φωλιάστε τα φιλέτα, με το δέρμα προς τα κάτω. Προσθέστε το nduja σκορπίστε απο πάνω τα μύδια και τα περιχύνουμε με το κρασί.Καλύψτε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ψηθεί και τα μύδια να έχουν ανοίξει -βγάλτε οποιαδήποτε που μένουν κλειστά-, ανασηκώστε ελαφρά το ψάρι σε πιάτα σερβιρίσματος. Ρίξτε το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού στα μύδια και τα ρεβίθια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε με τα ψάρια και τις φέτες λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου