Χαλούμι με λεμονάτες φακές,ρεβίθια και παντζάρια

Υλικά: 300gr φακές Puy (φακές που καλλιεργούνται στο ηφαιστειακό έδαφος στην περιοχή Auvergne της Γαλλίας)
400gr ρεβίθια
350gr βρασμένα παντζάρια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
350gr χαλούμι, κομμένο σε 12 φέτες
2 λεμόνια
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας κάπαρη, πολύ χοντροκομμένα
1 μικρό πακέτο μαϊντανό, χοντροκομμένα
Εκτέλεση:Βάλτε τα ρεβύθια αποβραδίς στο νερό με αλάτι χοντρό. Ξεπλύνετε, μαγειρέψτε και σουρώστε τα ρεβύθια.Μαγειρέψτε τις φακές σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Εν τω μεταξύ, πιέστε το χυμό από ένα λεμόνι σε ένα μπολ. Προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με μια πρέζα αλάτι για ελαφρώς τουρσί.Ψιλοκομμένο ξύσμα το άλλο λεμόνι που προορίζεται για το χαλούμι. Ρίξτε το χυμό απο το λεμόνι σε ένα βάζο μαρμελάδας ή κανάτα. Προσθέστε το λάδι με μια πρέζα αλάτι και την κάπαρη - και ανακινήστε καλά. Όταν οι φακές και τα ρεβίθια είναι έτοιμα, βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.Προσθέστε μέσα τα τεύτλα, το μαϊντανό, το τουρσί κρεμμύδι, την καπαρη και το χυμό τους.Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το χαλούμι για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Ρίξτε το ξύσμα λεμονιού, και στη συνέχεια τοποθετήστε τα πάνω από την σαλάτα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου