Φασολάδα special

Υλικά: 600gr φασόλια χοντρά (τσαλιά)
200gr κατεψυγμένο σπανάκι
600ml χύμο ντομάτας
4 καρότα, ψιλοκομμένα σε κύβους εκατοστού
½ μεγάλο ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό, περίπου ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πάστα
πρέζα ζάχαρη άχνη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:Βράζουμε τα φασόλια, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μία πυρίμαχη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και τα καρότα. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη μέχρι τα καρότα αρχίσουν να μαλακώνουν.Προσθέστε το συμπυκνωμένο χύμο ντομάτας μαζί με200ml νερό και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και τα φασόλια. Σιγοβράζουμε για περαιτέρω 10 λεπτά, στη συνέχεια, δοκιμάζουμε και βάζουμε αλάτι,πιπέρι. Τέλος ανακατέψτε μέσα το μαϊντανό και το βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου