Υλικά: 600gr φασόλια χοντρά (τσαλιά)
200gr κατεψυγμένο σπανάκι
600ml χύμο ντομάτας
4 καρότα, ψιλοκομμένα σε κύβους εκατοστού
½ μεγάλο ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό, περίπου ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πάστα
πρέζα ζάχαρη άχνη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:Βράζουμε τα φασόλια, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μία πυρίμαχη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και τα καρότα. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη μέχρι τα καρότα αρχίσουν να μαλακώνουν.Προσθέστε το συμπυκνωμένο χύμο ντομάτας μαζί με200ml νερό και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και τα φασόλια. Σιγοβράζουμε για περαιτέρω 10 λεπτά, στη συνέχεια, δοκιμάζουμε και βάζουμε αλάτι,πιπέρι. Τέλος ανακατέψτε μέσα το μαϊντανό και το βασιλικό.
200gr κατεψυγμένο σπανάκι
600ml χύμο ντομάτας
4 καρότα, ψιλοκομμένα σε κύβους εκατοστού
½ μεγάλο ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό, περίπου ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πάστα
πρέζα ζάχαρη άχνη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:Βράζουμε τα φασόλια, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μία πυρίμαχη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και τα καρότα. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη μέχρι τα καρότα αρχίσουν να μαλακώνουν.Προσθέστε το συμπυκνωμένο χύμο ντομάτας μαζί με200ml νερό και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και τα φασόλια. Σιγοβράζουμε για περαιτέρω 10 λεπτά, στη συνέχεια, δοκιμάζουμε και βάζουμε αλάτι,πιπέρι. Τέλος ανακατέψτε μέσα το μαϊντανό και το βασιλικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου