Chana Masala / Ρεβίθια πικάντικα

Υλικά: 500gr ρεβίθια
800gr κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κομμάτια φρέσκο τζίντζερ,τριμμένο (μεγέθους αντίχειρα το κομμάτι)
2 μέτρια πράσινα τσίλι, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινου
2 κ.γ. σκόνη κουρκούμη
2 κουταλάκια του γλυκού γκαράμ μασάλα (μείγμα μπαχαρικών)
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
½  κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φυσικό γιαούρτι και λεμόνι φέτες
Εκτέλεση:Βάλτε τα ρεβίθια στο νερό αποβραδίς σε χλιαρό νερό. Το επόμενο πρωί, στράγγιστε το νερό με φρέσκο νερό. Προσθέστε αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1½-2 ώρες).Στραγγίστε και βαλτε τα στην άκρη. Βάλτε το σκόρδο, το τζίντζερ και τσίλι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μαζί σε μία χοντρή πάστα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και αρχίσει να είναι καφέ. Προσθέστε το κύμινο και το τζίντζερ, το σκόρδο και το τσίλι την πάστα, και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατεύουμε για
2 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι για την γεύση. Προσθέστε τη σκόνη κουρκούμη, το τσίλι, το γκαράμ μασάλα, το φρέσκο κόλιανδρο και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά για να συνδυάσουμε, στη συνέχεια τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι και φέτες λεμόνι, απο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου