Τορτελίνια με ρόκα, φασόλια και κουκουνάρι

Υλικά: 500gr  τορτελίνια τυριών ή της αρεσκείας σας
650gr  μέτρια ή navy φασόλια
8 φλιτζάνια ρόκα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, κιμά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό από τα ζυμαρικά , ή περισσότερο, όπως απαιτείται
¼ φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια
Εκτέλεση: Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τα τορτελίνια. Στραγγίστε, και φυλάξτε 1-2 φλιτζάνια νερό ζυμαρικών. Βράστε τα φασόλια σε πολυ νερό και στραγγίστε. Εκτινάξτε τα ζυμαρικά με μία κουταλιά της σούπας λιαστή ντομάτα και η μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και μαγειρέψτε για  2 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε την ρόκα στην κατσαρόλα με το ζωμό ή το νερό απο τα μακαρόνια, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε. Μαγειρέψτε 2 λεπτά, ή μέχρι η ρόκα να είναι ακόμα πράσινο φωτεινό. Προσθέτουμε τα φασόλια με τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε ένα λεπτό ή μέχρι να ζεσταθεί το φαγητό. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα κουκουνάρια. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα, αν το επιθυμούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου