Καρύδα Κάρυ Κοκκινοπίπερο

Υλικά: 600γρ. μέτρια φασόλια βρασμένα , στραγγισμένα καλά
1/2 φλιτζάνι ωμό πλιγούρι
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάστα κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με χαμηλό νάτριο
1/2 γλυκοπατάτα, αποφλοιωμένη και κομένη σε κύβους (2 φλιτζάνια)
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (2 φλιτζάνια)
2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας (γνωστός τοματοπολτός)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε πάστα κάρυ, κύμινο και λίγο ζωμό. Ανακατεύουμε την μίξη πουρέ μέχρι η πάστα δεν είναι πλέον σε κομμάτια. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό, το πλιγούρι, τις πατάτες και την πιπεριά. Ρυθμίστε σε δυνατή φωτιά για να φέρει το μίγμα σε σημείο βρασμού. Καλύψτε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Προσθέστε τα φασόλια, το γάλα καρύδας και τον πολτό ντομάτας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε, ξεσκέπαστα, για 7 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερό το πλιγούρι και η σάλτσα παχύς. Ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια και το μαύρο πιπέρι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου