Το Natural Gourmet Institute κοινοποιεί μυστικά για πραγματικά πετυχημένα διάνα στην υφή και τη γεύση των φασολιών.
Τα φασόλια έχουν μια ιστορία στην εξέλιξη για όλους: είναι φθηνά, αρκετά ευέλικτα για να πρωταγωνιστήσουν σε όλα από σούπες, σε σαλάτες και υγιεινά με τόσους πολλούς τρόπους. Κορεσμός ινών, άφθονη φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες και πρεβιοτικά έντερου κάνουν τα φασόλια μια πραγματική superfood.
Για πολλούς ανθρώπους όμως, το μαγείρεμα φασολιών από το μηδέν είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στην αγάπη. Εδώ, πέντε παιχνίδι-συμβουλές για να σας καθοδηγήσουν μέσα από το μαγείρεμα σ’ένα γευστικό φλιτζάνι φασόλια και ότι δεν θα αποδειχθεί δύσκολο, μειλίχιο, ή απογοητευτικό:
5 Συμβουλές για να φτιάξετε τα Τέλεια Φασόλια
1. Μουλιάζουμε μία νύκτα.
Αυτό μειώνει σημαντικά το χρόνο μαγειρέματος και ενισχύει την πεπτικότητα. Μία νύχτα πριν τα μαγειρέψετε, προσθέστε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τα με τέσσερις φορές τον όγκο τους σε νερό.
2. Κάντε ένα ενσωματωμένο τρόφιμο.
Προσθέτοντας αρωματικά όπως τα κρεμμύδια, τα καρότα, και τα βότανα για τα φασόλια, ενώ μαγειρεύονται τα εμποτίζει με τα στρώματα της γεύσης καθώς σιγοβράζουν. Kombu, ένα είδος φυκιών, προσθέτει τόνους μέταλλα και ενισχύει τη γεύση. Χρησιμοποιήστε το αν μπορείτε να το βρείτε.
3. Μην τα πνίξετε.
Για να μαγειρέψετε, καλύψτε τα με 2 ίντσες του νερού πριν σιγοβράσουν για να μην γίνουν νερουλά, αδύναμα φασόλια.
4. Σιγοβράστε τα αργά.
Μια γρήγορη βράση θα κάνει τα φασόλια να σκάσουν και να τα μετατρέψει σε ευαίσθητα, οπότε μαγειρεύουμε σε χαμηλή, σταθερή βράση για να κρατήσει ανέπαφο το φλοίο.
5. Αποφύγετε τα παλιά φασόλια.
Φασόλια που έχουν στο μπακάλικο στο ράφι για μια αιωνιότητα, δεν θα μαγειρευτούν, δεν έχει σημασία πόσο καιρό μπορεί να τα μουλιάζουμε. Αγοράστε τα φασόλια σας από χύμα κάδους, οι οποίοι είναι πιθανότερο να έχουν περιστραφεί συχνά, και έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι μέσα σε ένα χρόνο.
Τα φασόλια έχουν μια ιστορία στην εξέλιξη για όλους: είναι φθηνά, αρκετά ευέλικτα για να πρωταγωνιστήσουν σε όλα από σούπες, σε σαλάτες και υγιεινά με τόσους πολλούς τρόπους. Κορεσμός ινών, άφθονη φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες και πρεβιοτικά έντερου κάνουν τα φασόλια μια πραγματική superfood.
Για πολλούς ανθρώπους όμως, το μαγείρεμα φασολιών από το μηδέν είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στην αγάπη. Εδώ, πέντε παιχνίδι-συμβουλές για να σας καθοδηγήσουν μέσα από το μαγείρεμα σ’ένα γευστικό φλιτζάνι φασόλια και ότι δεν θα αποδειχθεί δύσκολο, μειλίχιο, ή απογοητευτικό:
5 Συμβουλές για να φτιάξετε τα Τέλεια Φασόλια
1. Μουλιάζουμε μία νύκτα.
Αυτό μειώνει σημαντικά το χρόνο μαγειρέματος και ενισχύει την πεπτικότητα. Μία νύχτα πριν τα μαγειρέψετε, προσθέστε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τα με τέσσερις φορές τον όγκο τους σε νερό.
2. Κάντε ένα ενσωματωμένο τρόφιμο.
Προσθέτοντας αρωματικά όπως τα κρεμμύδια, τα καρότα, και τα βότανα για τα φασόλια, ενώ μαγειρεύονται τα εμποτίζει με τα στρώματα της γεύσης καθώς σιγοβράζουν. Kombu, ένα είδος φυκιών, προσθέτει τόνους μέταλλα και ενισχύει τη γεύση. Χρησιμοποιήστε το αν μπορείτε να το βρείτε.
3. Μην τα πνίξετε.
Για να μαγειρέψετε, καλύψτε τα με 2 ίντσες του νερού πριν σιγοβράσουν για να μην γίνουν νερουλά, αδύναμα φασόλια.
4. Σιγοβράστε τα αργά.
Μια γρήγορη βράση θα κάνει τα φασόλια να σκάσουν και να τα μετατρέψει σε ευαίσθητα, οπότε μαγειρεύουμε σε χαμηλή, σταθερή βράση για να κρατήσει ανέπαφο το φλοίο.
5. Αποφύγετε τα παλιά φασόλια.
Φασόλια που έχουν στο μπακάλικο στο ράφι για μια αιωνιότητα, δεν θα μαγειρευτούν, δεν έχει σημασία πόσο καιρό μπορεί να τα μουλιάζουμε. Αγοράστε τα φασόλια σας από χύμα κάδους, οι οποίοι είναι πιθανότερο να έχουν περιστραφεί συχνά, και έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι μέσα σε ένα χρόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου