Μαροκινές φακές σούπα με σταφίδες


Υλικά: 650γρ.φακές βρασμένες και στραγγισμένες
450γρ.ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
2Χ450γρ χάρτινα κουτιά ντομάτας ψιλοκομμένη
2-3 ποτήρια απο το νερό της φακής
½ φλιτζάνι σταφίδες ή ξερά φραγκοστάφυλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, κιμά (1 κουταλιά της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ.κανέλα, ή περισσότερο για τη γεύση
1 ½ κουταλάκι κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας απλό άπαχο ελληνικό γιαούρτι ή γιαούρτι σόγιας,προαιρετικά

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, σοτάρετε για 3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύουμε 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσουν το σκόρδο, αλλά όχι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ανακατεύετε τις ντομάτες, φακές, ρεβίθια, σταφίδες, την κανέλα, το κύμινο, και το κόκκινο πιπέρι. Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι, αν είναι επιθυμητό. Προσθέστε το νερό και αφήστε  την σούπα  να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε ακάλυπτα, 20 λεπτά, ή μέχρι η σάλτσα να πήξει, ανακατεύοντας συχνά από κάτω για να μην κολλήσει. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά της σούπας. γιαούρτι, αν χρησιμοποιείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου