Μεξικάνικη σούπα ντομάτας και φασόλια


Υλικά: 600g  φασόλια
2 x 400g κονσέρβες σε κύβους ντομάτας
140g τυρι κίτρινο , τριμμένο
5-6 φέτες ψωμί
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινο τσίλι,το μισό ψιλοκομμένο,το μισό σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών Knorr
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1 ώριμη ντομάτα, χωρίς σπόρους, σε κύβους
1/3 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο τσίλι,ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα ραβδί μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τα βρασμένα φασόλια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.     Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε την σχάρα στον φούρνο. Σ'ένα ταψί με αλουμινόχαρτο τακτοποιήστε το ψωμί μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ειναι φρυγανισμένο. Γυρίστε και αφήστε τυρί τριμμένο για 1-2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί .Χωρίστε την σούπα σε πιάτα. Ρίξτε αβοκάντο, ντομάτα, τυρί τριμμένο που απομένει,κόλιανδρο και φέτες τσίλι. Πασπαλίστε με το πιπέρι και σερβίρετε με τις φρυγανισμένες φέτες ψωμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου