τεύτλα, καστανό ρύζι, καρότο μπιφτέκια


Φτιάχνει 6 μπιφτέκια
Υλικά: 4 πατζάρια μεσαία, κομμένα, ( περίπου 350gr συνολικά)
450gr ρεβίθια , βρασμένα και στραγγισμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 φλιτζάνι ωμά κάσιους
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση: Θερμάνετε το φούρνο στους 200°C.Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί περιχύνουμε  με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το κύμινο, την πάπρικα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά,περίπου 5 λεπτά. Προσθήκη στο μπολ με τα μπατζάρια. Βάλτε τα κάσιους και τα βρασμένα ρεβίθια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθήκη στο μπολ. Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε το μείγμα σε 6 μπιφτέκια και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Ψήνουμε στο grill σε μέτρια-υψηλή θερμόκρασία ή σε ένα ζεστό, καλά λαδωμένο τηγάνι για 4-5 λεπτά. Γυρίστετα προσεκτικά με τη σπάτουλα και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου