½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους
4 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένα φασόλια μαυρομάτικα ή άσπρα φασόλια στραγγισμένα (650γρ.)
1 μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες μικρές
½ φλιτζάνι μακρούς κόκκους καφέ ρύζι
5 φλιτζάνια νερό
1 κύβο ζωμό λαχανικών
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 έως ¼ κουταλάκι του γλυκού υγρό καπνό
Μαύρο πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα - περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα φασόλια,την γλυκοπατάτα, το ρύζι, νερό, τον κύβο, αλάτι και το υγρό καπνού και ανακατώστε για να συνδυάσετε. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 30-60 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες με ένα πιρούνι να έχουν εύκολο τρύπημα. Ώρα για το πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου