Ρεβίθια με μακαρόνια

Υλικά: 450γρ. ρεβίθια
500γρ. μικρά ζυμαρικά, όπως φιογκάκια ή πέννες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες ή σε φέτες ή ψιλοκομμένο σκόρδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση: Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Εάν χρησιμοποιείτε σκόρδο το προσθέσετε, όταν το λάδι αρχίζει να δημιουργεί λάμψη και μαγειρεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μπορεί εύκολα να σπάσει με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε τα ρεβίθια μια πρέζα αλάτι και νερό για να τα καλύψει κατά 2,5 εκατοστά. Βράζετε τα ρεβίθια για 3O έως 45 λεπτά. Δοκιμάστε 5 ρεβίθια, όταν νομίζετε ότι έχουν γίνει. Εάν οποιαδήποτε μπιζέλι δεν είναι εντελώς βελούδινο, να το αφήσουμε για μαγείρεμα. Όταν γίνουν απολύτως κρεμώδη, φέρνουμε την θερμότητα στη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση και προσθέτουμε πάνω από τα ρεβίθια ένα καλό ποσό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Βράστε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό.Ακριβώς πριν να τα στραγγίσετε αφαιρέσετε ένα μικρό ποτήρι νερό από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε ένα τρίτο του από ρεβίθια φτιάχνοντας μια σάλτσα. Το νερό θα πρέπει να ενσωματώνετε αρκετά γρήγορα. Συνδυάστε τα ζυμαρικά και τα ρεβίθια με την σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε ......!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου