Υλικά: 800gr φασόλια μέτρια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. κουρκούμη
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
1-2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε 1 εκατοστό κομμάτια
2 σέλινο, καθαρισμένα, κομμένα σε 1 εκατοστό κομμάτια
1 καρότο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε 1 εκατοστό κομμάτια
700ml ντομάτας (σάλτσα ντομάτας)
Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ. Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Βράζουμε τα φασόλια.Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, κουρκούμη, κόλιανδρο, κύμινο, βασιλικό και τσίλι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό. Προσθέστε την πιπεριά, το σέλινο και το καρότο, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε την σάλτσα ντομάτας. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή. Αφήνετε να σιγοβράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Καλύψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα. Ανακατέψτε τα φασόλια. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. κουρκούμη
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
1-2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε 1 εκατοστό κομμάτια
2 σέλινο, καθαρισμένα, κομμένα σε 1 εκατοστό κομμάτια
1 καρότο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε 1 εκατοστό κομμάτια
700ml ντομάτας (σάλτσα ντομάτας)
Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ. Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Βράζουμε τα φασόλια.Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, κουρκούμη, κόλιανδρο, κύμινο, βασιλικό και τσίλι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό. Προσθέστε την πιπεριά, το σέλινο και το καρότο, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε την σάλτσα ντομάτας. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή. Αφήνετε να σιγοβράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Καλύψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα. Ανακατέψτε τα φασόλια. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου