Σούπα φακές

Υλικά: 600 γρ φακές
15 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο
σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1.5 λίτρο ζωμό λαχανικών
3 κουτ. σουπ. φρέσκο  μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις φακές και στη συνέχεια τις ξεβγάζουμε καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά να μαλακώσει.Προσθέτουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο, το πράσο, το καρότο, το σέλερι και το φύλλο δάφνης.Βάζουμε τις φακές και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.Καρυκεύετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά τις φακές, βγάζετε το φύλλο δάφνης και σερβίρετε σε βαθύ πιάτο μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου