Yλικά: 1 κιλό φασόλια γίγαντες
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
2 μεσαία κρεμμύδια
1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα
150γρ. ή ένα ματσάκι μαιντανό
150γρ. ή ένα ματσάκι σέλινο
150γρ. ή ένα ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ή πράσσα
2 σκελίδες σκόρδο
καφτερό πιπέρι ή μπούκοβο
1 ντματάκι κονσέρβα ή πελτέ
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα προβράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσοχή να μην χυλώσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα προτσιγαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρεμμυδάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για να μαλακώσουν. Τα τοποθετούμε όλα μαζί στο πήλινό μας μαζί με δυο κουταλιές βούτυρο χωριάτικο και τα βάζουμε με αλουμινόχαρτο από πάνω για περίπου μία ώρα στο φούρνο σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία. Στους 160 για να σιγοβράσουν όλα μαζί και να ανακατευτούν τα ζουμιά τους.
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
2 μεσαία κρεμμύδια
1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα
150γρ. ή ένα ματσάκι μαιντανό
150γρ. ή ένα ματσάκι σέλινο
150γρ. ή ένα ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ή πράσσα
2 σκελίδες σκόρδο
καφτερό πιπέρι ή μπούκοβο
1 ντματάκι κονσέρβα ή πελτέ
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα προβράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσοχή να μην χυλώσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα προτσιγαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρεμμυδάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για να μαλακώσουν. Τα τοποθετούμε όλα μαζί στο πήλινό μας μαζί με δυο κουταλιές βούτυρο χωριάτικο και τα βάζουμε με αλουμινόχαρτο από πάνω για περίπου μία ώρα στο φούρνο σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία. Στους 160 για να σιγοβράσουν όλα μαζί και να ανακατευτούν τα ζουμιά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου