Μπιφτέκια (Burger) με μαυρομάτικα

Yλικά: 500 γρ. μαυρομάτικα βρασμένα
1 κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι σέσκουλο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
2 ντομάτες πλυμένες
12 μικρά ψωμάκια για hamburgers
λίγα φρέσκα, τρυφερά φύλλα μαρουλιού πλυμένα
μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι


Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε νερό που να τα καλύπτει καλά για δύο ώρες. Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αλέθουμε τα μαυρομάτικα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ. Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα φρέσκα μυρωδικά πριν τα ψιλοκόψουμε. Προσθέτουμε στα μαυρομάτικα τα μυρωδικά, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με το ειδικό χαρτί ψησίματος.
Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτεκάκια από το μείγμα των μαυρομάτικων, τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 40 λεπτά. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα ραντίζουμε εσωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στον ζεστό φούρνο να γίνουν τραγανά. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και φτιάχνουμε τα burgers με φέτες ντομάτα, φύλλα μαρουλιού, μουστάρδα και ένα μπιφτέκι από μαυρομάτικα. Σερβίρουμε δύο burgers ανά μερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου