Ινδική σούπα με σπανάκι και ρεβύθια


Yλικά: 500 γραμ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
3 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γραμ. σπανάκι φρέσκο
3 κόκκινα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1,5 – 2 κ.γ. αποξηραμένο κάρι σε σκόνη, μέτρια καυτερό
1,5 κ.σ. σπόρους μουστάρδας
1 κ.γ. τσίλι φλέικς (μπούκοβο)
1,5 κ.γ. κουρκουμάς
250 ml γάλα φυτικό
900 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
αλάτι,  πιπέρι

Εκτέλεση: Μουλιάζετε σε νερό τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδι. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν σε αρκετό νερό (να τα υπερκαλύπτει). 5 λεπτά αφού αρχίσουν και βράζουν, αποσύρετε από την φωτιά, πετάτε το νερό και τα βάζετε σε καθαρό που τα υπερκαλύπτει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τη δάφνη και μαγειρεύετε με μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμα αλλά να μην είναι λιωμένα.
Κάνετε τη σούπα: Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά, να μαραθούν χωρίς να ροδίσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 8-10 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο λιωμένο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το κάρι, το τσίλι, τους σπόρους μουστάρδας και τον κουρκουμά, δυναμώνετε ελαφρά την φωτιά και ανακατεύετε τα αρωματικά μαγειρεύοντας για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το φυτικό γάλα, τον ζωμό και τα ρεβύθια. Χαμηλώνετε τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει να βράζει, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά.
Βάζετε το σπανάκι κομμένο, ανακατεύετε, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, ίσα – ίσα το σπανάκι να μαραθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου