Υλικά: 650 γρ. φασόλια ξερά
1 1/2 lt νερό
150 γρ. ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 καρότα ψιλοκομμένα
3-4 κλωνάρια σέλινο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Bάζουμε τα φασόλια σε λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει για 8 ώρες να "φουσκώσουν" (απο το βράδυ αν θέλετε). Τα βράζουμε 15 λεπτά περίπου,ξαφρίζουμε και σουρώνουμε.
Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τα αφηνουμε να βράσουν.Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας προς το τέλος την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού.
Έτοιμη πεντανόστιμη φασολάδα!
Λίγα μυστικά ακόμα Το χυμό λεμονιού το προσθέτουμε για να χυλώσει η φασολάδα. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου