Υλικά: 450 γρ. φακές
250 γρ. πλιγούρι
2 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιά πελτέ
μαϊντανό
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση: Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις φακές και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το πλιγούρι. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και στραγγίζουμε καλά. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας σε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε 2 κουταλιές πελτέ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις φακές με το πλιγούρι, το κρεμμύδι με τον πελτέ, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπέρι και αλάτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε στον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου