Υλικά: (για καρβέλι 2 κιλά περίπου):
1 κιλό αλεύρι λευκό δυνατό
600 gr νερό
30 γρ μαγιά φρέσκια ή 10 γρ μαγιά ξερή(2 κουταλάκια του γλυκού)
5 γρ (1 1/2 κουταλιά του γλυκού) ζάχαρη
8 γρ αλάτι (2 κουτ.του γλυκού) αλάτι
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σκεπάζουμε αφήνωντας το μείγμα για 18-24 ώρες.
Την ώρα που είμαστε έτοιμοι βάζουμε την γάστρα άδεια και σκεπασμένη στο φούρνο στους 250 βαθμούς να κάψει καλά.
Οταν είναι έτοιμος ο φούρνος παίρνουμε το σκεύος πασπαλίζουμε τον πάτο με αλέυρι ή καλαμποκάλευρο ρίχνουμε την ζύμη (πηκτός χυλός) αλέιφουμε με νεράκι πασπαλίζουμε με αλέυρι . Ψήνουμε για 30 λεπτά με κλειστό το καπάκι και για άλλα 20 λεπτά χωρίς καπάκι ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Το ψωμί αυτό έχει μία υπέροχη κόρα, υπέροχη ψίχα με τρυπούλεςκαι υπέροχη γεύση! Κάντε το και θα με θυμηθείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου