Υλικά: 600 γραμμάρια ρεβίθια (μουλιασμένα στο νερό για μερικές ώρες)
Χυμό 5 λεμονιών
100γρ.ταχίνι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 ποτήριελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Εκτέλεση: Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα σιγοβράζουμε για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ τον χυμό των λεμονιών, το ταχίνι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια. Προσθέτουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ, και ξαναχτυπάμε το μείγμα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο, πάπρικα και μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου