Φαβοκεφτέδες

Υλικά: 600γρ φάβα
200γρ κρεμμύδια ξερά
2 τμχ αβγά
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
ρίγανη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και βράζουμε την φάβα με 2 λίτρα νερό σε σιγανή φωτιά, μαζί με λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι μέχρι να τρααβήξει τα υγρά της και να βράσει.Στην συνέχεια την αφήνουμε να στραγγίξει καλά και την αλέθουμε στον μύλο του πουρέ.Κατόπιν την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει καλά και παράλλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε την φάβα με τα αβγά,το ελαιόλαδο,τα κρεμμύδια,τα καρυκεύματα και την δένουμε με όσο αλεύρι "τραβήξει" μέχρι να σφίξει.Τα πλάθουμε σε κεφτέδες μικρούς, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.Γαρνίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού και λίγο μαϊντανό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου