Υλικά: 600gr ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
χυμό από 2 λεμόνια
3 κουτ. σουπ. πέστο
2 κουτ. σουπ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
λίγο κρόκο Κοζάνης
150 γρ PHILADELPHIA
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Μουλιάζετε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 12 ώρες (εάν θέλετε, προσθέτετε και μια κουταλιά σόδα), τα στραγγίζετε, τα τοποθετείτε σε μια πετσέτα και κάνετε έναν μικρό μπόγο. Τα τρίβετε πάνω στο τραπέζι με την πετσέτα με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ξεφλουδιστούν. Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό.
Ρίχνετε τα ρεβίθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πιπέρι, τον κρόκο και 2 λίτρα νερό. Αφήνετε να βράσουν για 60 λεπτά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμη 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσουν πολύ καλά.
Δοκιμάζετε αν θέλουν επιπλέον αλάτι ή πιπέρι και ξαφρίζετε εάν τυχόν έχουν μείνει φλούδες στην επιφάνεια. Τέλος, προσθέτετε στην κατσαρόλα το πέστο και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και ρίχνετε και τη ντομάτα.
Σερβίρετε προσθέτοντας μια κουταλιά PHILADELPHIA σε κάθε μερίδα.
1 μεγάλο κρεμμύδι
χυμό από 2 λεμόνια
3 κουτ. σουπ. πέστο
2 κουτ. σουπ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
λίγο κρόκο Κοζάνης
150 γρ PHILADELPHIA
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Μουλιάζετε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 12 ώρες (εάν θέλετε, προσθέτετε και μια κουταλιά σόδα), τα στραγγίζετε, τα τοποθετείτε σε μια πετσέτα και κάνετε έναν μικρό μπόγο. Τα τρίβετε πάνω στο τραπέζι με την πετσέτα με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ξεφλουδιστούν. Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό.
Ρίχνετε τα ρεβίθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πιπέρι, τον κρόκο και 2 λίτρα νερό. Αφήνετε να βράσουν για 60 λεπτά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμη 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσουν πολύ καλά.
Δοκιμάζετε αν θέλουν επιπλέον αλάτι ή πιπέρι και ξαφρίζετε εάν τυχόν έχουν μείνει φλούδες στην επιφάνεια. Τέλος, προσθέτετε στην κατσαρόλα το πέστο και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και ρίχνετε και τη ντομάτα.
Σερβίρετε προσθέτοντας μια κουταλιά PHILADELPHIA σε κάθε μερίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου