Pan Cakes με Quaker

Υλικά: 500 γρ. γάλα φρέσκο
400 γρ. νιφάδες βρώμης (Quaker)
3 αυγά
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
μαρμελάδα  ή μέλι ή σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τις νιφάδες βρώμης, τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με μίξερ ή με χτυπητήρι, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα.
Ζεστάνετε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και το λιπάνετε με μαργαρίνη ή ηλιέλαιο.
Ρίξτε το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού με μια βαθιά κουτάλα σούπας και με μικρές κινήσεις του χεριού σας απλώστε το σχηματίζοντας μικρούς δίσκους. Ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κάτω πλευρά και στη συνέχεια, με μία τσιμπίδα – σπάτουλα, γυρίστε και ψήστε και την άλλη πλευρά.Ακουμπήστε το pan cake σε χαρτί κουζίνας.Επαναλάβετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει το μείγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου