Υλικά:500γρ φακές,
3 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
15 μικρά ντοματίνια τύπου τσέρι, κομμένα στα δύο
300 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κουτ. σούπας δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος ή 1 κουτ. γλυκού ξερός τριμμένος
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
20 ελιές,χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
Βινεγκρέτ:100 ml ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη (ή όσο θέλουμε)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε νερό χωρίς αλάτι με τα δαφνόφυλλα δάφνης,
τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τη ρίγανη για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν,
χωρίς όμως να λιώσουν. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο.
Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Βινεγκρέτ: Στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο,
το ξίδι, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά για να ενωθούν
τα υλικά της σάλτσας. Περιχύνουμε τη φακή, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βγάζουμε τη σαλάτα από το ψυγείο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το δυόσμο, τον μαϊντανό,
το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ελιές και τη φέτα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με:
Νόστιμο, πλήρες γεύμα η φακοσαλάτα με τα ντοματίνια, τη φέτα και τις ελιές.
Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ψωμί ή παξιμάδι. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα,
μπορούμε να βράσουμε ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό 1 φλιτζάνι ρύζι της αρεσκείας μας
(σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία) και να το ανακατέψουμε με τις φακές
τη στιγμή που βάζουμε το ντρέσιγκ. Οι κρεοφάγοι μπορούν να συνοδεύσουν
ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλου με τις φακές.
3 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
15 μικρά ντοματίνια τύπου τσέρι, κομμένα στα δύο
300 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κουτ. σούπας δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος ή 1 κουτ. γλυκού ξερός τριμμένος
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
20 ελιές,χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
Βινεγκρέτ:100 ml ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη (ή όσο θέλουμε)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε νερό χωρίς αλάτι με τα δαφνόφυλλα δάφνης,
τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τη ρίγανη για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν,
χωρίς όμως να λιώσουν. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο.
Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Βινεγκρέτ: Στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο,
το ξίδι, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά για να ενωθούν
τα υλικά της σάλτσας. Περιχύνουμε τη φακή, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βγάζουμε τη σαλάτα από το ψυγείο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το δυόσμο, τον μαϊντανό,
το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ελιές και τη φέτα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με:
Νόστιμο, πλήρες γεύμα η φακοσαλάτα με τα ντοματίνια, τη φέτα και τις ελιές.
Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ψωμί ή παξιμάδι. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα,
μπορούμε να βράσουμε ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό 1 φλιτζάνι ρύζι της αρεσκείας μας
(σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία) και να το ανακατέψουμε με τις φακές
τη στιγμή που βάζουμε το ντρέσιγκ. Οι κρεοφάγοι μπορούν να συνοδεύσουν
ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλου με τις φακές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου