Υλικά:
500γρ.αποξηραμένα ρεβίθια, μουλιασμένα όλη τη νύχτα
1kg κοτόπουλου με κόκαλα, χωρίς την πέτσα, κομμένο
8 φλιτζάνια νερό
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κονσέρβες κομμένες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές κύμινο
2 κουταλιές πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κομμένες στο μισό ελιές
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο
Εκτέλεση: Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέστε τα φλιτζάνια νερό, το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το χυμό τους,
τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τη δάφνη, το κύμινο, την πάπρικα,
το καγιέν και το αλεσμένο πιπέρι. ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέστε το κοτόπουλο. Καλύψτε και μαγειρέψτε.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια καθαρή σανίδα κοπής και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Πετάξτε το φύλλο δάφνης. Προσθέστε τις ελιές και το αλάτι ανακατέψτε να ενωθούν.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, πετάμε τα κόκαλα.
Ανακατέψτε το κοτόπουλο στη σούπα.
Σερβίρουμε με μαϊντανό (ή κόλιαντρο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου